פתרונות תקשורת

סלאק או טימס - יתרונות וחסרונות

נניח שאנחנו רוצים להכין את הפרגולה של המשרד לקראת הקיץ הממשמש ובא, מה נעשה? במקרים רבים נפתח קבוצת ווטסאפ כדי לחלק משימות בין העובדים השונים, וכדי לתאם מי עושה מה ומתי. קשה להעלות על הדעת חברה או מקום עבודה כלשהו שלא משתמש בתוכנה כלשהי מסוג כזה.

תוכנות ייעודיות לניהול תקשורת פנים ארגונית

בעולם ההייטק פותחו מטבע הדברים מגוון רחב של תוכנות שמטרתן התמודדות עם חלוקת משימות ועבודת צוות. מטרת התוכנות לאפשר תקשורת פנים אירגונית יעילה שבה יהיה אפשר גם לצחוק על העובדה שדני בחר לצבוע את הפרגולה בצהוב כי זה "צבע של קיץ"...

שתי האפליקציות הפופולריות ביותר כיום הן אפליקציית סלאק (slack), מיזם סטארטאפ עצמאי, ומתחרה חדשה יותר אבל נוצצת לא פחות – אפליקציית טימס (teams) מבית Microsoft. בין השתיים מתחוללת כבר מספר שנים תחרות עיקשת וחברות רבות משתמשות בשתיהן, להלן נסקור כמה מיתרונותיהן וחסרונותיהן.

אפליקציית Slack

אפליקציית slack נוצרה בשנת 2013 על ידי חברת סטארטאפ עצמאית כאמור ומציעה למשתמשיה צ'אט כללי של כל המשתמשים ב"סביבה מסוימת" (בהמשך לדוגמא שלנו – כל עובדי המשרד) וגם צ'אטים סגורים לקבוצות ספציפיות (לדוגמא הקבוצה שמונתה כדי להכין את הפרגולה לקראת הקיץ). לסלאק גרסה חינמית שמגבילה את מספר ההודעות בצ'אט לפני שמתחילה מחיקת הודעות קודמות, אך היא מציעה גם לפחות שני מסלולים בתשלום בהם נשמרות ההודעות, ומתאפשר חיפוש בתוכנן.

סלאק מציעה גם שימוש בכ150 תוכנות שונות שמתממשקות איתה ומאפשרות לדוגמא לשתף קבצים מgoogle drive או מdropbox בקלות והפיצ'ר הפופולרי ביותר בה – היכולת לשלוח "גיפים" (gifs) משעשעים כתגובה לדיונים ותיאומים. בנוסף לכל אלו מציעה סלאק גם אפשרות לשיחת וידאו, שמספר המשתתפים בה מוגבל לפי סוג התכנית שעבורה משלמים המשתמשים.

אפליקציית Teams

לעומת סלאק, אפליקציית טימס נוצרה על ידי חברת Microsoft בשנת 2016 כמתחרה מוצהרת של סלאק. כחברת ענק שבבעלותה מגוון נרחב של תוכנות שימושיות ונפוצות, טימס מציעה אפשרות של התממשקות ישירה עם word, power point ושאר תוכנות office הפופולריות.

מיקרוסופט מאפשרת גם היא רמות שונות של רכישה – החל מאפליקציה חינמית ומוגבלת בנפח האחסון שלה ועד לתוכנה בתשלום שמקצה עד 1 טרה-בייט לכל משתמש בתוכנה, אבל ככלל הייתרון שלה הוא אפשרות הממשוק בין מגוון התוכנות בסביבת עבודה אחת: מייל, מסמכים, שמירת קבצים ניהול לו"ז ועוד. בעוד שסלאק תדרוש להשתמש באפליקציה חיצונית לשם כך.

 

לסיכום, לשתי התוכנות אפשרויות שימוש דומות ויחד עם זאת שונות, ועל כל עסק למצוא את הממשק הנוח שיקל על שגרת העבודה שלו. לשם בחירה מיטבית בתוכנה המתאימה לבית העסק שלך, מומלץ לפנות לאיש מקצוע מתחום המחשוב שיוכל לסייע, לייעץ ולפקח על כך שבחירה זו תשתלם ושהאפליקציה תפעל ללא תקלות.