פתרונות תקשורת

הסדר ארוחת הצהריים של עובדי החברה הוא עניין קריטי. חברות הייטק רבות, דואגות להציב בחזית חדר האוכל מדפסת ארוחות המעניקה להם שובר או קופון של ארוחת עובד מסובסדת.

פסיכולוגים ויועצים ארגוניים טוענים כי מאחורי הסדר ארוחת הצהריים לעובד עומדת תפיסה של תרבות ארגונית, שיש לה השפעה ישירה על מוטיבציית העובדים ומחויבותם לארגון (שכן, מקום עבודה הדואג לספק לעובדיו ארוחה חמה מטפח את תחושת הדאגה והאכפתיות של הארגון לעובדיו) וכמו כן, היא מעודדת אינטראקציה בלתי פורמאלית בין עובדי הארגון, עובדה המחזקת את האווירה, היחסים הבינאישיים והשירותיות של הארגון.

מעבר לכך, ארגון הדואג לספק לעובדיו ארוחת צהריים, משפר מיידית את תדמיתו הציבורית והופך לארגון נחשק בקרב עובדי הארגון ובקרב מועמדים פוטנציאליים.

במאמר הבא, נסביר מהי למעשה מדפסת ארוחות, כיצד היא פועלת ונגלה מהם היתרונות של מדפסת הארוחות.

מהי מדפסת הארוחות?

כחלק מן הצורך לנהל דיווח שוטף למס הכנסה בעניין סובסידיית צריכת ארוחות העובדים בחדרי האוכל של החברה או במסעדות, הפועלות בשיתוף פעולה עם החברה, חשוב להחזיק במערכת לניהול ארוחות המחוברת אל מדפסת הארוחות ומסוגלת לדווח באופן שוטף ומיידי על כמות שוברי הארוחות שהודפסו באמצעות מדפסת ארוחות וכן על עלות הארוחות לארגון ולעובד.

מדפסת הארוחות מאפשרת לנהל מעקב מסודר אחר סוג הארוחות וכך ניתן לנהל בצורה אפקטיבית יותר את מערך התזונה בארגון מול הספקים החיצוניים ומול מערכת שעון נוכחות עובדים, כרטיס נוכחות ומערכת השכר בחברה.

מהם המאפיינים הטכניים של מדפסת הארוחות?

כיום ישנם אינספור סוגים של מדפסות לארוחות, המצוידות בתוכנות הפעלה ובמאפיינים טכניים שונים, כאשר מרבית המדפסות מכילות את המאפיינים הטכניים הבאים:

  • שיטת הדפסה - שיטת ההדפסה במדפסת הארוחות היא הדפסה תרמית
  • תומך NV - מדפסת הארוחות תומכת בהורדה והדפסה של קבצי תמונה.
  • מהירות הדפסה - מהירות ההדפסה של מדפסת ארוחות ממוצעת הוא: 160 מילימטר דף לשנייה.
  • שפות - רוב המדפסות תומכות בשפות הבאות: אנגלית, עברית, ספרדית, צרפתית, גרמנית ועוד.
  • אספקת חשמל - לכל מדפסת ארוחות צריכת חשמל אחרת, כאשר במרביתן אספקת החשמל הממוצעת הנדרשת לכך היא: 24V.
  • תמיכה - מנהל התקן של מדפסת הארוחות עובד עם תוכנות מחשב כגון: /WinXP Win9x/WinME /WinNT.

מהם יתרונות המדפסת?

היתרונות הגלומים באחזקת מדפסת ארוחות הם הבאים:

  • האפשרות לקבל דוחות בחתכים שונים.
  • מגוון אדיר של מדפסות המתאימות לצרכי הארגון, לרבות: הדפסת שוברי ארוחות (קופונים), הדפסת קבלות, רישום של משלוחי מנות, קבלת דיווח יומי, הדפסת תוויות והדפסת ברקוד.
  • עובדי הקבלן והספקים בארגון יכולים לקבל דוח עם מספר המנות המדוייק.
  • מדפסת הארוחות מקושרת למערכות השכר ומעבירה דיווח יומי שוטף למערכת השכר בחברה.
  • באמצעות הצבת מדפסת ארוחות בחברה ניתן לחשב בצורה מדויקת את שווי הארוחות לחברה, לעובדיה ולספקים.

כיצד פועלת מדפסת ארוחות?

השיטה פשוטה: העובד מעביר כרטיס עובד מגנטי בעמדת מדפסת הארוחות, המותקנת בדרך כלל בסמוך לחדר האוכל של החברה ומחוברת לשעון הנוכחות של עובדי החברה, אחר כך בוחר העובד את סוג הארוחה מהתפריט הנתון ולאחר הבחירה המדפסת מפיקה את שובר הארוחה לעובד, אותו עליו להגיש בחדר האוכל עם קבלת המנות או במסעדה עם תום הארוחה.

היכן כדאי להציב את מדפסת הארוחות?

במרבית חברות ההייטק מתקינים את מדפסת הארוחות בסמוך לחדר האוכל או בסמוך למחלק המנות, אולם יש גם ארגונים המציבים את מדפסת ארוחות בחלל הקפיטריה או על יד המכונות האוטומטיות.

לסיכום, ארגונים רבים המעניקים הסדר של ארוחת צהריים מסובסדת עבור עובדי הארגון מתקינים מדפסת ארוחות המאפשרת תהליך של בקרה מסודר הפועל בסנכרון עם שעוני נוכחות עובדים מערכת השכר.