פתרונות תקשורת

אבדן מידע הוא אירוע, העשוי לשתק ואף לחסל כלכלית חברות, ארגונים ועסקים. שחזור מידע הוא הפתרון היחידי המוצע כיום לעסקים המעוניינים להתמודד עם תקלות טכניות שונות, אשר אירעו למחשבי החברה וגרמו באחת לאבדן חמור של מידע קריטי, הנחוץ לקיומו ולפעילותו השוטפת של הארגון.

שחזור מידע מקצועי הוא תהליך המשמש כגלגל הצלה אחרון לחברות, אשר איבדו את כוחם באחת, בגין אבדן מידע ונתונים. מדובר בתהליך הדורש מקצועיות, דיוק, סבלנות, ניסיון ויצירתיות.

במאמר הבא, נסביר מהו שחזור מידע מקצועי ומהן פעולות ההחייאה הראשונות שעליכם לעשות למען הצלת המידע שבמחשבכם.

מהו שחזור מידע?

אבדן מידע בגין תקלה פיזית או לוגית המתרחשת במחשב, נתפסת כנקודת האל חזור הקריטית, אשר במידה ולא תטופל כראוי ובאופן מיידי, מקצועי ויעיל, תגבה מחיר ערכי - כלכלי כבד מהארגון. שחזור מידע הוא פעולה טכנית, הנעשית על ידי מהנדסי מחשבים מקצועיים ומיומנים, הפועלים למען הצלת נתוני המידע שאבדו בגין תקלות שונות המתרחשות בסביבת המחשב. עם התפתחות שוק שחזור המידע בישראל, קמו להן חברות מידע רבות, המספקות קשת של פתרונות מקצועיים בתחום של שחזור מידע, שחזור נתונים או שחזור קבצים.

אילו סוגי מדיות ניתנות לשחזור?

עם התקדמות הטכנולוגיה והתרחבות תחום שיחזור מידע, התפתחו שיטות רבות של שחזור מידע המיועדות למגוון רחב של סוגי מדיות לרבות המדיות הבאות:

שחזור דיסקים, דיסקים קשיחים מסוג: SATA, SAS, IDE, SCSI ודיסקים קשיחים מבוססי פלאש, מדיות אופטיות מסוג: DVD, MO ו - CD, קלטות גיבוי מסוג: Travan, DAT, DDS, Mini-Cartridges, LTO, AIT , כרטיסי זיכרון וזיכרונות ניידים מסוג: MMC, SD, disk on key, FC, memory stick, XD, שחזור RAID ומערכים מרובי דיסקים ושחזור שרתי exchange ושרתים וריטואלים.

מהן התקלות האופייניות הגורמות לאובדן מידע?

באופן כללי, ניתן לחלק את התקלות האופייניות אשר בגינן נגרם נזק מיידי למידע ונתונים ממוחשבים חשובים, לשני סוגים קלאסיים: תקלות פיזיות ותקלות לוגיות, העלולות להתרחש בכל סוגי המדיות ומערכות ההפעלה הקיימות כיום בשוק המחשבים. כאשר, ברוב המקרים, התקלות האופייניות לשחזור מידע נגרמות בשל: קבצים שנמחקו בשגגה, טעויות אנוש כגון: פרמוט דיסק או קריסתו, נזק פיזי הנגרם לדיסק, נזקי טבע כגון: הצפה, שריפה או שבר וכן תקלות במבנה של מערכות הקבצים.

כיצד ניתן להתגונן מפני אבדן מידע?

באופן כללי, תוכלו לנקוט במספר פעולות מנע עיקריות, בכדי למנוע אבדן של מידע חשוב בארגונכם: ראשית, הקפידו לגבות את המידע החשוב לארגון באופן תדיר ושוטף. שנית, הקפידו לבדוק את תקינותם של הגיבויים שביצעתם. שלישית, הקפידו כי סביבת העבודה הממוחשבת שלכם בארגון, מספקת תנאים הולמים למחשב ולדיסק הקשיח, לרבות: טמפרטורה נמוכה וקרירה.

מהם השלבים בתהליך שחזור מידע מקצועי?

כל תהליך לשחזור מידע מקצועי מורכב משלושה שלבים עיקריים והם:

  • השלב הראשון - איתור וקביעת הנזק: חלק מהותי מתהליך שחזור המידע הוא אבחון הנסיבות, אשר גרמו לנזק, תקלה ואובדן של מידע חשוב. לאחר שנמצא הגורם לתקלה, ניתן להעריך את היקף הנזק שנגרם למערכת.
  • השלב השני - הערכת הנזק וניתוחו: החלק השני בתהליך שחזור המידע מורכב מהפקת דו"ח המציין בצורה מפורטת ומדויקת אילו חלקי מידע אבדו או ניזוקו כתוצאה מהתקלה, תוך הערכת לוח הזמנים הדרוש להצלת הנתונים ושחזור המידע שאבד וכמובן הגשת הצעת מחיר בעבור הצלת המידע.
  • השלב השלישי - שחזור המידע: החלק האחרון בתהליך מורכב כמובן מהליך שחזור מידע מקצועי בו מיטב המוחות והמהנדסים שוקדים על יישום פעולות שחזור המידע, זאת תוך שימוש בתוכנות מחשב וטכנולוגיות מתקדמות לשחזור וסודיות מוחלטת.

בתום התהליך מוענק ללקוח דיסק חדש ועליו הנתונים שאבדו ושוחזרו באמצעות תהליך שחזור מידע מקצועי.

לסיכום, אם ברצונכם להציל את הנתונים שאבדו במחי כף, הזמינו עוד היום את שירותיהם המקצועיים של חברות המתמחות בתהליך של שחזור מידע.