פתרונות תקשורת

היום, יותר מתמיד נדרשים ארגונים, מוסדות וחברות ברחבי הארץ, להתקין מערכות בקרת כניסה אלקטרוניות מתקדמות במקום העבודה וזאת בכדי לשלוט על תנועת העובדים והמבקרים בארגון מבחינה ביטחונית וכלכלית.

מערכות בקרה מתקדמות מאפשרות לבעלי הארגון לנהל בצורה חכמה ויעילה את הרשאות הכניסה של באי הארגון (עובדים, מבקרים וקבלנים) ואת רישום זמני הנוכחות המדויקים של עובדי הארגון ובעלי התפקידים בארגון.

בכתבה הבאה, נכיר בערכן של מערכות בקרה מתקדמות עבור הארגונים השונים ונסקור את שימושיהם השונים.

מהי טכנולוגיית בקרת כניסה?

טכנולוגיית בקרת כניסה היא מערכת מתקדמת המיועדת להעניק מענה של שליטה ובקרה יעילה על פתיחה וסגירה של דלתות הארגון, כמו גם ניהול זמני העבודה והנוכחות של עובדי החברה ובעלי התפקידים השונים בארגון.

מערכות בקרות כניסה פועלות באמצעות טכנולוגית מקודד, כרטיסים מגנטיים או טכנולוגית קרבה ( באמצעות תגים או כרטיסים). אין הכוונה למערכות מסוג קודן לדלת שרק מטפלות בנושא בקרת הכניסה בצורה בסיסית.

אילו פתרונות בקרת כניסה קיימים?

באופן כללי, מערכות בקרת הכניסה נועדו להעניק לארגון רמת מידור ושליטה אבסולוטית על כלל אזורי הארגון תוך פיקוח וניהול מדויק של שעון הנוכחות של העובדים באמצעות מעקב מדויק אחר זמני הכניסה והיציאה של העובדים.

במרבית מערכות בקרות הכניסה, קיימים פתרונות הבקרה הבאים: מידור אזורים, שליטה וניהול כניסה ויציאת עובדים מאזורים שונים בארגון, שעון נוכחות, ניהול הרשאות למספר מורשים או מורשה בודד לאזורים סודיים.

וגם:

  • ניהול התראות - הגדרת מערכת התראה והנחיות לטיפול בהתאם.
  • ניהול מורשים ובקרים - קביעת מיקום ואופן העבודה וניהול הרשאות עובד.
  • ניהול שומרים - הגדרה והצבת שומרים ומחליפי שמירה.
  • ניהול מבקרים - ניהול הרשאות למבקרים ומערכת מעקב ובקרה.
  • ניהול מערכת - ניהול מערכת גיבויים כללית ומתן הרשאות לתפעול.

למי מיועדת מערכת בקרת כניסה?

מערכות בקרות כניסה מעניקות מענה מדיוק, אפקטיבי ומקיף בתחום בקרת הכניסה והן מיועדות ומותאמות להתקנה במגוון רחב של סקטורים, כגון: חברות בניה, חברות הייטק, מפעלי תעשייה, קיבוצים, בנקים, בתי חולים, מוסדות ממשלתיים, מעונות סטודנטים, חדרי ישיבות וכדומה. בנוסף, מערכות הבקרה המודרניות מסוגלות לעבוד עם מחשב בצורה מלאה, כך שניתן לגשת אל ממשק הבקרה בצורה נוחה ויעילה.

אילו אמצעי זיהוי של מערכות בקרה קיימים?

כיום ישנם מספר אמצעי זיהוי של מערכות בקרה כגון: מערכת בקרת כניסה ביומטרית, מערכת בקרת ברקוד, מערכת בקרה מגנטית, מערכת בקרה קרבה. כאשר כל אמצעי בקרות הכניסה פועלים באמצעות תקשורת מסוג אחר, כגון מודם או רשת.

מדוע חשוב להתקין מערכות בקרה בארגון?

מעבר לעובדה כי החוק החדש מחייב ארגונים, מוסדות ממשלתיים ובתי עסק בישראל להתקין שעון נוכחות בארגונם על מנת לפקח שעות העבודה של עובדי הארגון, הרי שהתקנת מערכות בקרת כניסה לארגון מאפשרות לארגון לנהל מעקב אחר הרשאות הכניסה לאזורים ממודרים בתוך הארגון וכן למנוע עד כמה שניתן את כניסתם של גורמים לא רצויים המעוניינים לפגוע בביטחון של אנשי הארגון.

אילו חברות מעניקות שירותי בקרת כניסה?

בישראל ישנן חברות רבות המעניקות פתרונות טכנולוגים מתקדמים של מערכות בקרה, כאשר בין החברות המובילות בישראל ניתן למצוא את חברת ביוקום.

לסיכום, מערכת בקרת כניסה היא חלק חשוב במערך הפיקוח של כל ארגון וארגון.

אם ברצונכם לנהל בצורה מקצועית את תנועת העובדים בארגון ולשלוט על שער הכניסה והיציאה מהארגון עליכם להתקין מערכת בקרת כניסה מתקדמת המקושרת לטכנולוגיות שעוני נוכחות ומסונכרנת עם מערכת חישוב שכר של עובדי הארגון.