פתרונות תקשורת

לפני שנים רבות, הרחק הרחק מכאן, לו היינו צריכים להגיע למקום מסוים – היינו מתקשרים ומבקשים הנחיות, לוקחים איתנו מפה לדרך ולפעמים - לא עלינו - גם עוצרים בצד הדרך ומבקשים מהעוברים והשבים הכוונה. הימים הללו חלפו מזמן. היום, יש רק דרך אחת להגיע ממקום למקום – באמצעות מכשירי ניווט, הידועים יותר בשם הכולל GPS.

מהם בעצם מכשירי ניווט?

GPS - Global Positioning System – הוא מכשיר ניווט לוויני, המקבל אותות מלוויינים החגים בחלל. את האותות קולטת תוכנת הניווט היושבת במכשיר ומתרגמת אותם לנקודות ציון ולמיקום גיאוגרפי על המפה. כך, מאפשר מכשיר ניווט לבצע שתי פעולות: האחת היא להתמצא במרחב ולהבין היכן אנו נמצאים והשנייה, להגיע מנקודה אחת אל נקודה שנייה.

כל זה, כמובן, לא מבדיל את ה-GPS ממפה ממש משוכללת, אולם יתרונם של מכשירי ניווט הוא בכך שהם גם מראים לך בכל עת על מסך היכן אתה נמצא, אומרים לך היכן לפנות על מנת להגיע ליעדך (מה שיעיל במיוחד כשמנווטים תוך כדי נהיגה) ואם במקרה פנית במקום הלא נכון – הם מתאפסים, מנסחים את המסלול מחדש ואיתו הנחיות חדשות אל היעד שלך.

מכשירי ניווט – הביצועים

הדברים החשובים ביותר שמשפיעים על ביצועי המכשיר הם:

  • המקלט: החלק שקולט את האותות מהלוויינים ועל פיהם מאתר את מיקומו של המכשיר. מכשירי ניווט שונים כוללים מקלטים שונים ולכן תמיד מומלץ לבדוק אם מכשיר הניווט אותו אתם רוכשים כולל את המקלט החדיש והעדכני ביותר.
  • המעבד: החלק שאוסף את הנתונים מהלוויינים, מנתח אותם ומחשב את המסלול מנקודת המוצא אל נקודת היעד. ככל שמעבד פועל בתדר גבוה יותר – כך הוא יעבוד מהר יותר ועל כן לא מומלץ לבחור אחד במהירות של פחות מ-400Hz.
  • תוכנת הניווט: בשוק הישראלי יש כיום מספר תוכנות ניווט עירוניות ומספר תוכנות ניווט שטח. מומלץ לבדוק אותן לפני הקנייה ולקחת את זו הנוחה והנעימה ביותר לשימוש. יש להקפיד על כך שהמפות בתוכנה מעודכנות לחצי השנה האחרונה.

מכשירי ניווט – כללי אצבע לבחירה נכונה

  • מומלץ להקפיד על אנטנה מסוג SIRF 3
  • מומלץ לקנות מסך סטנדרטי, בגודל 3.5, אשר ניתן לראות בו היטב גם באור יום.
  • יש לוודא שעוצמת הרמקול חזקה מספיק, על מנת להתגבר על רעשי הדרך.
  • כדאי לבחור מכשירי ניווט עם שירות TMC, לעדכון על עומסי תנועה.
  • כדאי לבחור מכשיר ניווט בו מעודכנות לפחות 45 אלף נקודות עניין (מסעדות, מלונות וכדומה), בפרט אם אתם מסתובבים הרבה ברחבי הארץ.
  • יש לוודא שהמכשיר מגיע עם מטען ביתי, מטען לרכב, התקן וזרוע לרכב.

מכשירי ניווט – אביזרים ותוספות

כיום, ניתן להוסיף לכל מכשיר ניווט שפע של פיצ'רים, אביזרים נלווים ומוצרי מולטימדיה. למשל: פורמטים של משחקים ושל מוזיקה (כמו MP3 ו-MP4), בלוטות' – פיצ'ר המאפשר קישור בין המכשיר לטלפון הסלולארי או למכשיר סמארטפון - ומענה דרך ה-GPS בזמן נהיגה. כמובן, כל תוספת כזאת מייקרת את המכשיר ולא תמיד תגיע באיכות הטובה ביותר, כך שמומלץ לבחור בה רק אם אתם בטוחים שתשתמשו בה.

יש לזכור כי בשורה התחתונה, מטרתם של מכשירי ניווט היא לסייע לכם להתמצא בשטח, להקל על ההגעה ממקום למקום ולעזור במקרה שהלכתם לאיבוד. לכן, לפני הכל, הקפידו לבחור מכשיר ניווט לוויני איתו יהיה לכם קל ונוח להתמצא בשטח.