פתרונות תקשורת

סורקים יכולים לסייע רבות לפעילות של משרד ממוצע. הם חוסכים ערימות של דפים, מאפשרים איתור של מסמכים בקלות ובמהירות וגם מאפשרים גיבוי של אותם מסמכים, שבכל אופציה אחרת היו עלולים להיעלם או אפילו להיזרק לפח בטעות. סורק מאפשר להפוך כל דף או תמונה לקובץ מחשב, בקלות וללא מאמץ.

אילו סוגי סורקים קיימים בשוק?

כיום ניתן למצוא סורק גם בבתים פרטיים רבים, אך עדיין השימוש הנרחב ביותר של המכשיר הזה הוא באופציה המשרדית. אלו סוגי הסורקים שקיימים היום:

  • הסורק השולחני – הנפוץ והמוכר מכולם
  • סורק משרדי (דומה מאוד לפקס הסטנדרטי)
  • סורק נייד
  • סורקי כרטיסי ביקור
  • סורק המגיע במכשיר משולב

כל אחד מאותם סוגי סורקים מתאימים לשימושים שונים, כשישנן כמה תכונות לפיהן מחליט המשתמש מה יתאים לו.

קצב העבודה חשוב מאוד בקניית סורקים

זהו אולי הקריטריון והחשוב ביותר שיש לברר לפני קניית סורק משרדי. אם המשרד שלכם זקוק לשירותי סריקה תכופים ובקצב גבוה, עליכם לקנות מכשיר שיתאים לכך. לכן, סורק שולחני לרוב לא יתאים לכם. הסורק המשרדי יתאים יותר, משום שהוא כולל הזנת דפים אוטומטית, כמו מכשיר הפקס.

הסורק השולחני מציג קצב סריקה נמוך יחסית, בעיקר משום שהוא דורש הזנה של כל דף בנפרד. עם זאת, בניגוד לסורק המשרדי, הוא מסוגל לסרוק גם ספרים פתוחים, עיתונים או מגזינים. סורקים משרדיים יכולים לסרוק רק דפים נפרדים ולא עבים במיוחד.

טכנולוגיית הסריקה והרזולוציה

נכון להיום ישנם שני סוגי סריקה – CCD ו-CIS. מבחינת המשתמש אין הבדל בין השניים, משום שהתוצאה הסופית תהיה כמעט זהה. נתון שכן ישנה למשתמש הוא הרזולוציה של הסורק, שנמדדת ב-dpi. ככל שהרזולוציה תהייה גבוהה יותר, כך איכות הסריקה תהיה טובה יותר. עם זאת, רזולוציה גבוהה תגרום לקצב סריקה איטי יותר.

סורקים טובים יהיו בעלי עומק בצבע

נתון חשוב נוסף בקניית סורקים משרדיים הוא עומק הצבע שלהם. הנתון הזה קובע את איכות הסריקה וההבדל שיכול להשיג הסורק בין הצבעים במסמך. הסורק הממוצע יציע עומק צבע שנע בין ביט אחד ל-48 ביטים. כדי לדעת שהסורק שלכם איכותי מספיק, חפשו אחד בעל עומק צבע של 24 ביטים לפחות.

דברים שסורקים בדרך כלל לא עושים

יש שתי תכונות חשובות מאוד שלא קיימות בכל סורק משרדי: היכולת לסרוק בצבע והאפשרות לתרגם את החומר שנסרק לטקסט של ממש, שניתן לגזור גם לשימוש אחר במחשב. לפני שאתם קונים סורק, בדקו האם הוא כולל את התכונות הללו.

התכונה השנייה חשובה מאוד למי שמחפש סורקים לסריקת כרטיסי ביקור למשל. מכשירים אלו מאפשרים 'לשלוף' למשל את כתובת המייל שעל הכרטיס ולהשתמש בה בכל תוכנת דואר אלקטרוני. אבל, ברוב המקרים תוכנות המאפשרות את היכולת הזו לא כוללים סריקה של טקסט בעברית, מה שהופך חלק גדול מהעניין למיותר, לפחות עבור אזרחי ישראל.

מחירי סורקים

בשורה התחתונה, סורק לשימוש ביתי יעלה בין 300 ל-500 שקלים. הצרכן הביתי לא זקוק ליותר מזה. אך סורק משרדי איכותי, שכולל אופציות רבות וקצב סריקה גבוה, יכול להגיע לסכומים של כמה אלפי שקלים.

שיקולי המחיר חייבים להוות גורם משמעותי בקניית סורק משרדי, אך אל תתפשרו כאן. סורקים בעלי יכולת סריקה גבוהה ותכונות מיוחדות הם דבר שלא ניתן לוותר עליו במשרד, גם אם מדובר בסכום גבוה. זה ישתלם לכם בהמשך.