פתרונות תקשורת

שחזור RAID הוא הליך מורכב, מסובך ויקר המתבצע על ידי חברות המתמחות בשחזור מידע ונתונים. אבדן מידע כתוצאה מכשל במערך RAID, עשוי לעלות הון לארגונים ואף עלול לשתקם כליל. בדיוק לשם כך, ישנן חברות מקצועיות המספקות שירותי שחזור RAID ומסוגלות להציל באחת את המידע הארגוני שאבד, זאת תוך שימוש באמצעים טכנולוגים מתקדמים.

במאמר הבא, תוכלו לקרוא הסבר מקיף על מערכי RAID ועל תהליך שחזור RAID.

מהו מערך RAID?

RAID הוא מערך יתיר של כוננים עצמאיים המכונה בלועזית: Redundant Array of Independent Disks. למעשה, מדובר בטכנולוגיה המאחדת בין מספר רב של כוננים קשיחים המתפקדים כיחידה לוגית אחת, עובדה, אשר מאיצה את מהירות העבודה, מאפשרת לשמור כמויות רבות של מידע ואף לבצע שחזור של מידע במידה והנתונים אבדו כתוצאה מכשל מסוים שאירע למערכת.

כל דיסק במערך רייד הינו זהה לשני ומכיל נפח אחסון זהה לחלוטין לדיסקים האחרים.

למערך רייד מספר שיטות ניהול, הנקראות בעגה המקצועית "רמות RAID", כאשר כל אחת מהן מכילה יתרונות תפעול ואחסון אחרים.

ארגונים, המרבים להשתמש במערכי רייד, עשויים להיתקל בבעיות וכשלים שונים הגורמים לאובדן של מידע קריטי לארגון. מצב, המצריך תהליך מקצועי של שחזור RAID באמצעות חברות מידע המתמחות בהליכי שחזור מידע של קבצים.

אילו תצורות RAID קיימות?

ישנן שלוש תצורות RAID עיקריות:

  • RAID 0 - העונה גם לשם: STRIPE, הוא מערך RAID המשרת בדרך כלל ארגונים הזקוקים לפתרונות אחסון מיידיים. בתצורה זו המידע מאוחסן על גבי מספר דיסקים, מבלי שיהי להם גיבוי הדדי, עובדה המקלה את העומס ולכן מאפשרת עבודה מהירה עם הדיסק.
    • RAID 1 - העונה גם לשם MIRROR, הוא מערך RAID המספק פתרונות אחסון אמינים ולכן משרת בעיקר ארגונים. כאשר בתצורת RAID זו, לכל כונן קשיח במערך יש גיבוי נוסף על גבי דיסק קשיח מקביל. כך שלמעשה, כל מידע המאוחסן על גבי הדיסק נכתב בצורה אוטומטית גם על גבי הדיסק העותק הנמצא במערך Parity.
      • *RAID 5 - המכונה גם Stripe with Parity, מיועד לארגונים החפצים בתצורת RAID אמינה עם ביצועים משופרים יותר. תצורת רייד זו, המכילה שלושה דיסקים, מבטיחה כי אם אחד מן הכוננים יתקלקל, הרי שהמערכת תוכל להמשיך לפעול ללא הפסקה.

מהו שחזור RAID?

שחזור RAID הוא תהליך מורכב של שחזור מידע והצלה של נתונים וקבצים שאבדו עקב פגמים לוגיים, פיזיים או בלאי שנוצר בתצורת מערך ה ? RAID. מדובר בהליך מורכב הדורש ניסיון, מקצועיות והיכרות מקיפה עם מבנה המערכת ותהליך השחזור ולכן מצריך פנייה אל חברה מקצועית המתמחה בתהליכי שחזור RAID.

שחזור RAID הוא הליך יקר, שעשוי להגיע לאלפי דולרים כאשר בתום התהליך יוכל הלקוח לקבל דיסק יעד אשר מכיל העתק של קבצים או של מערכת הפעלה במערך הרייד ששוחזרה.

אילו תקלות טיפוסיות מתרחשות לרוב במערך RAID?

התקלות האופייניות למערכי RAID השונים הנן תקלות דיסק כגון: תקלת בקר, סקטור פגום או מחיקת דיסק בשגגה וכן תקלות מערכת כגון: טעות תכנה, הפסקת חשמל, קריסת השרת ועוד.

כל תקלה עשויה להוביל לאובדן של מידע ולכן מחייבת בדיקה מקיפה של נסיבות האירוע למען שחזור RAID בצורה יעילה, מקצועית ומהירה.

מה כולל תהליך שחזור RAID?

תהליך שחזור רייד הוא תהליך מורכב, המחייב שימוש בטכנולוגיות ייחודיות, המסוגלות להתמודד עם המורכבות הפיזית והלוגית של מערכי RAID.

שחזור RAID הוא תהליך המצריך היכרות מעמיקה וניסיון רב עם בקרי רייד ומערכיו ולכן מדובר בתהליך הנעשה על ידי חברות מידע מקצועיות המתמחות בשחזור רייד.

אילו שירותי שחזור RAID קיימים?

חברות מידע מקצועיות העוסקות בתחום של הצלת נתונים אובדים, מציעות שירותי שחזור מידע רבים ביניהם: שחזור RAID בכל הרמות (0,1,5,6) ובתצורות הבאות: SAS, ULTRA/ATA, SCSI, USB, ATA/IDA/EIDE/PATA, RLL, SATA, FIBRE CHANNEL, SATA, ESDI, RLL, FIREWIRE, PCMCIA ועוד.

כאשר תהליך שחזור RAID מתבצע תוך שימוש במגוון תוכנות שחזור מתקדמות כגון הבאות: AIX, UNIX, PROLIANT, INTEGRITY, ALPHASERVER, IBMXSERIES, PSERIES, POWEREDGE, E300, RAID ועוד.

עזרה ראשונה לנפגעי מערך RAID:

אם מערך ה-RAID בארגונכם קרס ומידע קריטי אבד, עליכם לבצע את פעולות ההחייאה הבאות על מנת להכין את הקרקע עבור חברות מידע אשר ינהלו תהליך מקצועי של שחזור RAID.

  • תחילה, יש לכבות את השרת.
  • שנית, מומלץ לא להכניס דיסקים חדשים למערך ה ? RAID עד אשר יימסר לבדיקה מקצועית.
  • שלישית, אם ברצונכם לצמצם נזקים, במידה והתחלתם לבצע פעולת Rebuild הפסיקו את הפעולה לחלוטין ובמהרה.
  • רביעית, הקפידו לערוך רישום מדויק של הסדר שבו הוצאו הדיסקים מהשרת.
  • אחרונה, רשמו את כל הפרטים הזכורים לכם אודות התקלה ונסיבותיה וכמובן ציינו אילו נתונים ברצונכם לבצע שחזור קבצים.

מהן שלושת השיטות המסייעות בהקטנת הסיכוי לאיבוד מידע במערך RAID?

שלושת השיטות, אשר תסייענה לארגונים, להקטין את הסיכוי לאיבוד נתונים מאסיביים במערך RAID הן הבאות:

  • הקפידו לשמור עותק אחד למידע החשוב, יחד עם ציון קוד תיקון השגיאות וזאת בכדי לאפשר תהליך מהיר של שחזור מידע מיידי באמצעות פעולת XOR במידה ונתונים חלקיים יאבדו.
  • הקפידו לשכפל כל מידע שיש ברשות הארגון בשני העתקים ועל גבי כוננים נפרדים.
  • וודאו כי יש ברשותכם Hot Spare - כונן קשיח נוסף המשמש כעתודה במקרים בהם אחד מן הדיסקים במערך RAID, כך שבמידה ואחד מן הכוננים תקול, המידע שהיה עליו נשמר בצורה אוטומטית על כונן ה - Hot Spare, כך שלא תזדקקו לעזרה מקצועית של שחזור RAID.

לסיכום, אם ברצונכם להציל מידע חשוב שאבד לארגונכם, פנו אל חברה מקצועית המתמחה בתהליכי שחזור RAID.